Ljungskilegårdens lokaler och utemiljöer

Ljungskilegården ligger centralt i Ljungskile i en egen park med gångavstånd till mataffärer, buss, tåg, hamn, badplats m.m. Här finns flera lokaler varav stora salen är störst, som mest har vi sett 230 gäster vid matbord, plus buffébord, men då har hyresgästen själv kompletterat med utrustning. Ljungskilegårdens lokaler är välskötta och vi investerar alla hyresintäkter direkt i huset. Har ni förslag på sånt vi kan förbättra, tex. köksutrustning, så är vi tacksamma för tips.

plan1skarpare

På första våningen hittar ni stora salen med scen, södra salen, kök, foaje, veranda, kapprum och toaletter. Stora salen och södra salen kan nyttjas samtidigt eller delas av med en vikvägg. Här finns stora möjligheter att duka upp till fest eller andra aktiviteter. Verandan utanför skapar ett rum mellan ute och inne och kan möbleras med tex. cafébord. Foajen kan dukas med tex. barer eller för någon välkomstaktivitet.

Till salarna hör ett möbelförråd med 30 bord (180×70 cm) på vagnar, 8 små runda cafébord, stolar för 180 personer, 5 barnstolar samt ett antal lösa scenpodier.

Köket är välutrustat och kommunen har godkänt det för catering. Förutom spis, flera kaffekokare, mikrovågsugn, kyl och frys finns bla. en snabb proffsdiskmaskin. Här finns också glas och porslin för minst 100 personer. Se vidare vår infosida om köket.

 

Foajén med dubbla ingångar från verandan. Även här kan man möblera för ett mindre sällskap, ha en barnhörna, bjuda på välkomstdrinken eller ställa ut informationsmaterial osv. Foajén är ljus och trevlig och har fin utsikt över parken, bästa rummet för ett litet sammanträde.  I anslutning till foajén finns ett stort kapprum och toaletter.

På andra våningen finns en lokal med eget pentry lämplig för barnkalas, mindre fester, föreningsmöten och studiecirklar. Lokalen rymmer ca 40 personer och används regelbundet av Öppna Förskolan i Ljungskile. Observera att Ljungskilegården saknar hiss.

 

Stora bioduken och projektorn i stora salen kan nyttjas vid konferenser och liknande, dock ej vid festarrangemang då vi måste vara rädda om den ömtåliga duken. Mindre projektordukar finns att tillgå men medtag då egen projektor. Ljudanläggning finns med mixerbord, mikrofoner, högtalare, hörslinga. Trådlösa headsets finns för konferens/presentation/instruktör, mer praktiskt dock med handmikrofon om flera ska prata och skicka mikrofonen mellan sig. Det finns flyttbara bardiskar, flyttbara kylar, flyttbart piano, whiteboardtavla på hjul. Wifi finns med upp till 60 Mbit/s och obegränsad surf. Stäm av med oss angående teknik innan arrangemanget så den verkligen finns tillgänglig och fungerar. Läs mer på sidan ”diverse information och tips”.

Kommunstyrelsen har sammanträden här ibland.

lje gård möte 2

Jazzföreningen bygger en lägre scen framför stora scenen vid sina konserter.

lje gård jazz dukning 1

Ljungskile dansare och spelmän besöker gården återkommande.

danskurs 3

En tom lokal så som det ser ut när hyresgästen kommer. Skydda den tjusiga parketten med mattor under hårda/vassa/tunga grejer och använd vagnar och kärror att flytta prylar med.

Södra salen kallar vi den södra delen av stora salen därför att den kan delas av med en vikvägg (löper i spåret i golvet på bilden nedan). Vikväggen isolerar inte ljud särskilt bra utan är en enkel rumsdelare. Alla stolar får inte plats i möbelförrådet utan ett femtiotal står parkerade så här ute i salen. Stolar står alltid med ryggarna utåt så att man kan ta en hel stapel och flytta den med stolkärran. Längst bort i bild skymtar också de rullbara barerna och kylarna.

En titt i möbelförrådet. Karmstolar till vänster, karmlösa stolar till höger, ryggarna står utåt så att man kan flytta staplarna med stolkärrorna. Borden har utfällbara ben: Fäll ut dem medan bordet står kvar på vagnen, vält sedan ner bordet på golvet. Podier: Samråd med oss om ni vill använda scenpodier, vissa podier har en inbyggd saxmekanik för ben och måste hanteras korrekt, podierna är även mycket tunga.

Utanför Ljungskilegården finns en lekplats i badhusparken och en boulebana vid södra gaveln. Från verandan ser man ut över båthamnen. På bilden nedan pågår sommargympa på gräset.

Observera att parken kan bokas för andra arrangemang än de som äger rum inne i huset. Kontakta Uddevalla kommun för bokning av badhusparken. Växel 0522-696000.